Home >> Varte zdravo,zložené >> Vraj vegánska kuchyňa nie je chutná? Omyl. Presvedčte sa sami.
Vraj vegánska kuchyňa nie je chutná? Omyl. Presvedčte sa sami.

Vegánstvo nie je len zdravý spôsob stravovania a vynechávanie konzumácie živočíchov a živočíšnych produktov, ale aj životný štýl a filozofia. Je to spôsob života, ktorým sa vegáni snažia vyhýbať vykorisťovaniu a ubližovaniu zvieratám za akýmkoľvek účelom. Základom je čisto rastlinná strava neobsahujúca živočíšnu potravu ako je mäso (vrátane mäkkýšov, rýb a hmyzu), mliečne výrobky, vajcia a med ako aj akékoľvek potraviny pochádzajúce zo zvierat.
Mnoho ľudí neuznáva vegánske stravovanie, pretože jedlo bez mäsa, vajec či mlieka v nich vyvoláva predstavu nechute. Vegánska dieta je pritom veľmi bohato rôznorodá – obsahuje všetky druhy ovocia, zeleniny, strukovín, orechov, obilia a semien, ktoré možno nekonečne kombinovať. Dajú sa tak pripraviť veľmi chutné jedlá. Presvedčte sa o tom v nasledujúcich receptoch.

Linguine s olivami, kaparami a sušenými paradajkami

Ingrediencie
200g sušených linguine (alebo špagiet)
500g paradajkového pretlaku s cibuľou a cesnakom
1 červená paprika
6 plátkov paradajky sušenej na slnku (z pohára)
50g čiernych olív
1 lyžička kapary
1 lyžica cukru
2 lyžice olivového oleja
Hrsť čerstvej bazalky
tomatoes-2500784_1920
Postup
Vezmite veľkú panvicu, nalejte do nej vodu a vložte linguine tak, aby ležali na dne. Pokiaľ sa nezmestia celé, zlomte ich napoly. Na linguin dajte pretlak a v polovici varu znova pridajte vodu (250 ml). Priveďte linguine do varu, potom stíšte oheň a miešajte, kým nezmäknú. Dávajte pozor, aby sa neprilepili na dno.
Očistite a jemne nakrájajte papriku, sušené paradajky, nechajte odkvápať olivy a kapary a potom všetky tieto ingrediencie pridajte spolu s cukrom a olivovým olejom do panvice. Dobre premiešajte, zakryte pokrievkou a varte na strednom ohli po dobu 10 – 11 minút. Pravidelne miešajte, až kým sa nedovaria cestoviny.
Nakrájajte bazalku a keď sú cestoviny uvarené, vmiešajte ju do nich spolu s čiernym mletým korením.

Čokoládový cup cake

Ingredience
230ml sójového mlieka
1 lyžička octu
140g cukru
90>ml rastlinného oleja
½ lyžičky vanilkového extraktu
125g hladkej múky
45g kakaového prášku
¾ lyžičky sódy bikarbóny
½ lyžičky kypriaceho prášku
¼ lyžice soli
cupcakes-1452178_1920
Postup
Vyhrejte rúru na 175°C a plech na muffiny vyložte košíčkami. Zmiešajte sójové mlieko a ocot vo veľkej miske a na pár minút nechajte odstáť. Pridajte cukor, olej a vanilkový extrakt a všetko vyšľahajte do penista. V druhej miske spojte múku, kakaový prášok, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. Postupne túto zmes pridávajte do prvej misky a stále miešajte, aby vám nevznikali hrudky. Naplňte košíčky cestom do ¾ ich objemu a dajte piecť na 18-20 minút.

Zdroj: www.vegansociety.com
Foto: www.pixabay.com


pošli na vybrali.sme.sk

[Spolu: 0 Priemer: 0]
Značky

autor

Svoj voľný čas najradšej trávi na čerstvom vzduchu, miluje slnko a vodu, rada športuje a číta knihy. Svojím životným štýlom sa snaží chrániť životné prostredie, zaujíma sa o všetko prírodné a preto sa rozhodla venovať tomuto magazínu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

  • o nás

    Tento unikátny web-magazín je bohatý na všetky témy prírodného životného štýlu, o ktorých chcete a potrebujete vedieť. Viac nemusíte prehľadávať google. Prírodná krása, zdravé jedlo, fitness, prírodné liečivá, eko domácnosť či eko stavby - to všetko máte na jednom mieste. Rady, tipy, triky, rozhovory, odborné články, PR články, životné príbehy... stačí čítať.
     
    UPOZORNENIE
    Publikované informácie o zdraví nenahrádzajú liečbu kvalifikovaným lekárom.

  • štítky

  • Kontakt

Top