Home >> Jedlo >> Katarína Šutá – Môj RAW život
Katarína Šutá – Môj RAW život

Milujem živú stravu a tak som sa rozhodla inšpirovať aj iných ľudí k tomu, aby sami na sebe zistili, že živá strava je možnosťou k dosiahnutiu žiarivého zdravia, mladosti a krásy.

Ja sa po troch rokoch na surovej strave cítim fantasticky a môj život dnes vyzerá takto:

  • Mám absolútnu istotu, že som zdravá, a že je to môj základný prirodzený stav.
  • Som stále plná energie, k čomu mi moje jedlo veľmi pomáha.
  • Spím cca 4 – 6 hodín (vrátane nočného kojenia mojej dcéry), napriek tomu sa cítim odpočinutá a teším sa na nový deň.
  • Je veľmi jednoduché si živé jedlo pripraviť doma , je to vždy veľmi kreatívne, jedlo je stále iné a výborne chutí.
  • So svojim telom som sa naozaj zladila, s jeho vnútornou inteligenciou, vnímam čo mi prospieva a čo nie.
  • Zjemnila sa mi chuť – každé jedlo chutí trochu inak.
  • Upravila sa hmotnosť.
  • Mám perfektne fungujúce vyprázdňovanie.
  • Postupne som prišla na to, že stačí jesť oveľa menej ako predtým, ale pritom mám stále plno energie a váha je rovnaká.
  • Jednoducho moje telo je na živej strave plné života.


Ale vždy to tak nebolo

.

Ešte donedávna som si myslela, že sa super zdravo stravujem. Veľmi som mala rada ovsené vločky s jogurtom a ovocím na raňajky, celozrnné pečivo, bylinkové a ovocné čaje, ovocie, zeleninu hlavne v uvarenom stave, občas niečo sladké.
Ako každý civilizovaný človek, ktorý sa dnes živí varenou stravou, pociťovala som aj ja, pravidelnú únavu, nedostatok energie, hlave večer, tiež som riešila nadmerné ukladanie tuku na niektorých častiach svojho tela. Do života sa mi postupne a nenápadne začali vkrádať zdravotné ťažkosti ako: mykózy, kožné problémy, nepravidelné vyprázdňovanie, bolestivá menštruácia a niekedy pobolievanie kĺbov. Keď o tom tak premýšľam, často som mávala sezónne ochorenia – bolesti hrdla, nádcha (aj v lete), občas nejaká chrípka. Dnes sa tieto ťažkosti  považujú za úplne normálne. Ale je to naozaj normálne?
Až raz som ochorela vážnejšie, dostala som vírusový – herpes zoster (pásový opar), čo je u dospelého človeka bolestivé. Poriadne som nemohla tri týždne spať. Keďže som v tom čase kojila svoju 1,5-ročnú dcéru, nemohla som brať žiadne antivirotiká, ani lekárka mi ich nechcela predpísať, musela som nájsť iný – alternatívny spôsob, ako sa uzdraviť. Bolo to v roku 2011, a práve tu sa začala moja cesta hľadania.
Začala som študovať na internete. Čím viac informácií som mala, tým viac som chcela vedieť. Dostala som sa k vitamínu C, ako k zabudnutému pokladu, ktorý ľudstvo má, ale veľmi málo ho využíva. Všetky podrobnosti o tomto nedocenenom vitamíne môžete nájsť v publikácii od Petra Tuhárskeho s názvom „Vitamin C a megaskorbická liečba – zabudnutý poklad.“ Hľadala som ďalej a dostala som na stránky odtiaľ som získala knihu „Rakovina, prečo stále umierame bez poznania pravdy.“ Práve v nej sa odhaľuje dlhodobý medicínsky, politický a ekonomický škandál obklopujúci toto civilizačné ochorenie.
Postupne som začala chápať, čo znamená – stravovať sa zdravo. Najviac zo všetkého ma však presvedčilDr. Norman W. Walker a jeho knihy – Zářící zdraví, Zdraví a salát, Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy, Hrubé črevo bez zápchy a Omládnete
Takto som sa dostala k živej strave s rozhodnutím vyskúšať to, a dnes neľutujem. Stala sa zo mňa VITARIÁNKA. Vitariani, od slova Vita, čiže život, konzumujú iba surovú (raw food) stravu, bez tepelnej úpravy. Je to návrat k prirodzenému spôsobu stravovania. Ich jedálniček tvorí prevažne ovocie, zelenina, listy, byliny, semená, orechy a klíčky.
Preto som sa rozhodla svoje skúsenosti zdieľať s ostatnými ľuďmi, ktorí rovnako ako ja pred pár rokmi, riešia to, či je pre nich a ich zdravie vhodné prijímať živú stravu.
Na surovej strave som od jari 2013, veľkou inšpiráciou v mojom stravovaní je pán Jarda Zajíček, a jeho stránky www.zdravi-az.cz
Štúdiom danej problematiky som získala veľa dôležitých informácií a poznatkov, ktoré som následne aplikovala v praxi priamo na sebe. A preto môžem smelo vyhlásiť: Funguje to! Moje telo je na živej strave plné života. Stal sa zo mňa expert na živú stravu a mojim poslaním je inšpirovať aj ostatných ľudí, ktorí váhajú a nevedia sa rozhodnúť, či je živá strava pre ich zdravie vhodná.
Svoje nadobudnuté poznatky a skúsenosti chcem zdieľať aj s tými, ktorí sa s pojmom živá – surová – raw strava ešte nestretli. Poskytnem im množstvo cenných informácií, ktoré ich môžu posunúť v doterajšom stravovaní  iným smerom. A tiež aj pre tých, ktorí chcú vo svojom živote niečo zmeniť, a možno práve surová strava je tou cestou, ktorú hľadajú.

Autor: Katarína Šutá


pošli na vybrali.sme.sk

[Spolu: 0 Priemer: 0]

autor

Šéfredaktorka, ktorá má rada prírodný životný štýl a preto sa rozhodla venovať sa tomuto magazínu. Jej hlavným posolstvom je šíriť osvetu ľudskej prirodzenosti a života v súlade s prírodou. Vo svojom voľnom čase rada číta oddychovú literatúru a spí. *

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

  • o nás

    Tento unikátny web-magazín je bohatý na všetky témy prírodného životného štýlu, o ktorých chcete a potrebujete vedieť. Viac nemusíte prehľadávať google. Prírodná krása, zdravé jedlo, fitness, prírodné liečivá, eko domácnosť či eko stavby - to všetko máte na jednom mieste. Rady, tipy, triky, rozhovory, odborné články, PR články, životné príbehy... stačí čítať.
     
    UPOZORNENIE
    Publikované informácie o zdraví nenahrádzajú liečbu kvalifikovaným lekárom.

  • štítky

  • Kontakt

Top