Home >> Varte zdravo,zložené >> Čo s avokádom?
Čo s avokádom?

Aj vy zbožňujete avokádo, no dochádza vám inšpirácia na jeho spracovanie? Vyskúšajte pár našich tipov.

Cícerovo-avokádová pomazánka

Suroviny:
cícer
2 zrelé avokáda
1 Lučina
citrónovú šťavu
korenie
chilli papričky

Postup:
Uvarený cícer (alebo jednu konzervu kúpeného cícera) rozmixujeme spolu s 2 zrelými avokádami a Lučinou. Do zmesy podľa chuti pridáme citrónovú šťavu a dochutíme korením a chilli papričkami (môže sa pridať čokoľvek podľa chuti, kto nemá rád štipľavé). Natiera sa na opečené chlebíky, toasty alebo sa jedáva s nachos (slané krekry).
avocado-829092_1920

Avokádové quacamole

Suroviny:
2 zrelé avokáda
1 paradajka alebo červená paprika
½ červenej cibule
1 PL koriandrovej vňaťky
1 strúčik cesnaku
1 limetka
soľ
čierne korenie
mleté chilli

Postup:
Avokádo prekrojte na polovicu, vďaka čomu jednoduchšie odstránite šupku a potom aj kôstku. Dužinu z avokáda v miske rozlačte vidličkou a pridajte nadrobno nasekanú cibuľku, paradajku alebo červenú papriku, pretlačený cesnak a zmiešajte. Potom pridajte šťavu z limetky, soľ, korenie podľa chuti a tiež vňaťku z koriandra a môžete aj štipku mletého chilli.
Tip: Ako zachovať guacamole čerstvé aj zelené? Pokiaľ guacamole chystáte napríklad deň dopredu a chcete, aby avokádo nezhnedlo, tak musíte zabrániť jeho styku so vzduchom. Doporučujem preto celú plochu guacamole vo vzduchotesnej miske najprv prikryť potravinovou fóliou (natesno až po kraje misky) a až potom misku uzatvoriť aj vrchnákom.
avocado-1452326_1920

Špagety s pastou z avokáda

Suroviny:
200 gramov cestovin najlepšie celozrných
1 avokádo
2 strúčiky cesnaku
1 PL citrónovej kôry
5 cherry paradajok
píniové oriešky
trocha soli
čerstvá bazalka

Postup:
Špagety uvaríme v slanej vode. Avokádo rozrežeme napoly, lyžicou vyberieme dužinu, ktorú nakrájame na kocky a zmiešame s roztlačeným cesnakom, citrónovou šťavou, soľou a čerstvou bazalkou ak máme. Pastu zmiešame so scedeným špagetami, nakrájanými paradajkami, opraženými píniovými orieškami a posypeme syrom.
spaghetti-809315_1920

Čokoládovo-avokádové koláčiky

Suroviny:
1 zrelé čierne avokádo
2 PL kakaa
3 PL hnedého cukru
2 PL vody
1/2 ČL prášku do pečiva

Postup:
Avokádo prekrojíme na polovicu a lyžicou vydlabeme dužinu do misky. Pridáme kakao, cukor, vodu a prášok do pečiva. Všetko spolu zmixujeme ponorným mixérom na hladko. Ochutnáme a keď sa nám zdá, že stále cítime avokádo, pridáme ešte kakao a cukor, podľa vašej chuti.
Rúru predhrejeme na 170°C teplovzdušne. Plech vyložíme papierom na pečenie a lyžicou formujeme z hmoty okrúhle koláčiky. Z tejto dávky ich budete mať približne 6-7. Pečieme 12 minút.

Tip: Do hmoty si môžete pridať aj kúsky horkej čokolády alebo nasekaných orieškov.
brownies-468918_1920

Dobrú chuť.


pošli na vybrali.sme.sk

[Spolu: 0 Priemer: 0]
Značky

autor

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

  • o nás

    Tento unikátny web-magazín je bohatý na všetky témy prírodného životného štýlu, o ktorých chcete a potrebujete vedieť. Viac nemusíte prehľadávať google. Prírodná krása, zdravé jedlo, fitness, prírodné liečivá, eko domácnosť či eko stavby - to všetko máte na jednom mieste. Rady, tipy, triky, rozhovory, odborné články, PR články, životné príbehy... stačí čítať.
     
    UPOZORNENIE
    Publikované informácie o zdraví nenahrádzajú liečbu kvalifikovaným lekárom.

  • štítky

  • Kontakt

Top